• Wpisów: 72
  • Średnio co: 12 dni
  • Ostatni wpis: 2 lata temu, 19:04
  • Licznik odwiedzin: 5 784 / 884 dni
 
wiktoriaw
 
DSC02067.JPG

W końcu udało mi się użyć fasolę mung, która czekała w kuchennej szafce na lepsze czasy (albo na jakąś moją wenę bo nie przepadam za fasolami) ;) Dotychczas fasolę mung jedynie próbowałam jako kiełki, które swego czasu namiętnie sadziłam. W końcu postanowiłam wykorzystać fasolę mung (zawiera wiele cennego białka), robiąc z niej zupę krem (w tej postaci jestem skłonna spożywać strączki częściej). Ta, którą udało mi się ugotować z pewnością będzie gościła u mnie często na stole, jest rewelacyjna ! Wspaniale skomponowała się z kleksami z kefiru, dobra jest również z grzankami czy z groszkiem ptysiowym (próbowałam wszystkie wersje i wszystkie mi smakują ale chyba najbardziej tylko z kefirkiem i świeżym koprem).

1 porcja zupy to ok. 300 ml, poniżej przybliżona wartość kaloryczna dla 1 porcji:
236 kcal, białko 11 g, węglowodany 43 g, tłuszcz 2,8 g, błonnik 5,7 g

Więcej tutaj:
dieta-paleo-przepisy.blogspot.com/(…)zupa-krem-z-fa…

Pozdrawiam ciepło,
Wiktoria W.

Nie możesz dodać komentarza.
Tylko zalogowani użytkownicy mogą komentować ten wpis.

  Wyświetlanie: od najstarszego | od najnowszego